Corona & thuiswerken – informatiepagina

Hieronder vindt u informatie en nuttige links omtrent corona en het leren op afstand.

Als allereerste willen wij u meegeven dat niet alle software op ieder type apparaat werkt.

Bepaalde programma’s vereisen de Plug-in Flash, deze is alleen toegankelijk via een Chromebook of een PC/laptop waarop Chrome is geïnstalleerd.

Mocht een programma toch niet werken dan ligt dit waarschijnlijk aan overbelasting door de grote drukte, probeer het later nog eens.

nieuws

Bekijk hieronder de brief van onze burgemeester Sander Schelberg aan alle kinderen.

NPO Zapp start een dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra. Vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start.

Handige links

Redactiesommen maakt automatisch verhaalsommen op jouw eigen rekenniveau. Klik op Oefenen en stel vervolgens het niveau in waar je op wilt oefenen.

Via SpellingOefenen oefen je de themawoorden en categoriewoorden. Klik op Oefenen en vervolgens welke categorie je wilt oefenen.

Vele workshops, video’s en spelletjes van Team Talento zijn nu opengezet voor thuiswerken. Ga naar www.teamtalento.nl en kijk daar lekker rond. Ontdek zelf waar je interesse in hebt en je bent zinvol en creatief bezig.

Neem eens kijkje in de digitale bronnen van de bibliotheek. In sommige gevallen moet je inloggen met je bibliotheekpas. Met de Bibliotheek op school zijn alle kinderen lid van de openbare bibliotheek, dat komt nu extra goed van pas!

Thuis aan de slag met verkeerslessen. De verkeerslessen op school gaan niet door, maar thuis kunnen de kinderen prima aan de slag met verkeer. Om het zo makkelijk mogelijk te maken bieden we de verkeerslessen voor groep 4 t/m 8 online aan.
Naar de verkeerslessen voor thuis
Doet groep 7 en/of 8 het VVN Verkeersexamen? Hoewel de nieuwe datum nog niet bekend is, kunnen de kinderen natuurlijk al wel gaan oefenen! Tip ouders en kinderen over de oefenpagina en deel alvast de route van het praktisch examen.
Oefenen voor het VVN Verkeersexamen

Bol.com biedt elke week 10 kinderboeken en luisterboeken voor 1 ct per stuk aan. Leuk voor ouders met kinderen die thuiszitten. klink hier: thuisblijvertjes

Thuisonderwijs voor kinderen met een ondersteuningsbehoefte

Een nuttige site voor passend onderwijs op afstand, boordevol (online) leermateriaal en achtergrond informatie  over o.a. Hoogbegaafdheid, Gedragsproblemen, Autisme (o.a. corona-picto’s), Dyslexie, Leerproblemen, voor zowel ouders als professionals.  De site is logisch ingedeeld en neergezet als groeidocument, dus verwacht de komende dagen vele aanvullingen. De website is bereikbaar via: https://sites.google.com/view/passendonderwijsthuis/homepage.