Bibliotheek in de school

logo-bibliotheek

In schooljaar 2014-2015 heeft de Europaschool de Bibliotheek op school gekregen, de leerlingen en de leerkrachten zijn erg blij

Taal-/leescoördinator Marlies Vons heeft gedurende de invoering een belangrijke rol gespeeld. Gezamenlijk met de leesconsulente vanuit de Bibliotheek in Hengelo heeft zij ervoor gezorgd, dat het leesonderwijs binnen de Europaschool een impuls heeft gekregen. De ruime collectie boeken biedt kinderen de mogelijkheid om wekelijks 2 boeken te lenen naar interesse en op niveau!

Het uitlenen vindt plaats op de woensdag- en de vrijdagochtend, dit kan plaatsvinden doordat een groep enthousiaste ouders dit zelfstandig kan uitvoeren.

Het team en de ouders die het uitlenen verzorgen volgen bijeenkomsten om het leesonderwijs een nóg prominentere plek in ons onderwijs te geven.

Het uitlenen wordt gemonitord, zodat jaarlijks gekeken kan worden welke boeken/activiteiten kunnen aansluiten bij de verschillende groepen.

Haal nu het gratis BIEB magazine bij de Bibliotheek!

BIEB is het magazine van de Bibliotheek speciaal voor ouders en verzorgers

Kinderen hebben veel baat bij (voor)lezen thuis. Zo helpt het ze om hun woordenschat te vergroten en dat draagt weer bij aan een succesvolle schoolcarrière. Bovendien is het ook heel erg leuk!

Maar, hoe motiveer je kinderen om te gaan lezen? Het nieuwe BIEB magazine staat boordevol tips en trucs om kinderen op weg te helpen. Dit gratis magazine is vanaf nu te verkrijgen bij de Bibliotheek (op = op). Liever digitaal? Dat kan ook, kijk dan op www.biebmagazine.nl.

Natuurlijk lees je in BIEB de beste boekentips – zowel op papier als digitaal. Verder krijg je antwoord op vragen zoals: Hoe werkt een tienerbrein? Hoe motiveer je je kind(eren)? Welke boeken lezen makkelijk weg? En, welke luisterboeken of strips zijn leuk en goed? Bovendien vertellen Gijs Jolink en Janneke Schotveld over de invloed van boeken op hun leven. Meester Bart gaat in op het gebruiken van boeken in zijn lessen en de Syrische Renad vertelt over het belang van lezen bij het leren van de Nederlandse taal. Natuurlijk laten we ook kinderen aan het woord over hun favoriete boeken.

Het magazine wordt je gratis aangeboden door de Bibliotheek.

Heeft u vragen omtrent onze fantastische bieb? kom dan gerust even kijken!

bibliotheek-kast