Wat maakt de Europaschool bijzonder?

Ieder kind op z’n eigen manier wereldwijs

Hoe ben jij slim?

Iedereen is uniek en heeft speciale talenten. Daarom vragen wij nooit: “Hoe slim ben jij?” Wij geloven dat elke leerling slim is op zijn eigen manier en anders leert. Daarom bieden wij onderwijs op allerlei manieren aan en stellen we de vraag: “Hoe ben jij slim?” Zo ontdekt ieder kind waar zijn talenten liggen. Want hoe meer ze mogen doen waar ze goed in zijn, hoe meer zelfvertrouwen en hoe leuker leren wordt!

Naar buiten!

Die talenten ontwikkelen we niet alleen op school. Leerlingen maken al vroeg kennis met de maatschappij. We gaan er dus op uit! Leren in de natuur, bij bedrijven of verenigingen in de buurt EN van elkaar. Je leraar is niet de enige expert. Een boswachter kan heel wat meer vertellen over natuur en wildbeheer. En in een metaalfabriek weten ze meer van techniek dan op school.

De wereld binnen handbereik

‘Buiten’ stopt niet bij de grens. Kinderen groeien tegenwoordig op in een internationale samenleving. Dat betekent dat ze contact hebben met de hele wereld. Denk alleen al aan internet bijvoorbeeld. Voor je het week bekijkt je kind een Engelse pagina. Dan is het toch wel handig dat ze al wat Engels kunnen. Daarom beginnen we op de Europaschool al in groep 1 met Engelse les. Daarnaast komen kinderen makkelijk in contact met mensen over de hele wereld. Wat zou het fijn zijn als ze al wat van andere culturen en gebruiken weten. Wij creëren wereldburgers, of zoals wij zeggen: ‘wereldwijze burgers’.