Time-out tegen pesten!

Terug
20 april 2017

Op donderdag 20 april is op het plein van de Europaschool de Time-Out tegen Pesten tegel onthuld door FC Twentespeler Tim Hölscher.
In samenwerking met de stichting Twente tegen Pesten, laat ook de Europaschool zien dat Pesten niet geaccepteerd wordt.
De Europaschool werkt nu al 3 jaar vanuit de waarden van PBS (Positive Behavior Support). Dat wil zeggen dat vanuit de waarden Respect, Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid gewerkt wordt. Pestpreventie neemt hierbij ook een belangrijke rol in. De Time-Out tegen Pesten tegel sluit aan bij de schoolmissie “ik, jij, wij, samen 1” én het anti-pestbeleid.
Na een speech van de directeur van de school, Jaap Winter, waarbij hij de missie van de school en de stichting Twente tegen Pesten samenbrengt, is de tegel feestelijk onthuld door de ambassadeur van de stichting Twente tegen Pesten én speler van FC Twente Tim Hölscher.
Het is niet geheel toevallig dat de nieuwe tegel vlak bij de tegel met het lieveheersbeestje ligt. Dit symbool tegen zinloos geweld, agressie en pesten geeft aan dat de school al actief werkt aan een positieve samenleving. De Time-Out tegen Pesten tegel benadrukt dit nog eens.